Motivation?

Dette indlæg kommer til at handle om…
Motivation og om hvordan man kommer videre når man ikke føler sig motiveret.

Kender i følelsen af at være totalt demotiveret, man orker ikke det man nu havde planlagt, følelsen af at være SÅ ligeglad med alting – måske især sine nye kostvaner eller løbeturen som man ellers var helt klar på i går aftes inden man faldt i søvn. Man bruger rigtig meget energi på at bebrejde sig selv, at man ikke kan tage sig sammen eller at man ikke er motiveret, men guess what? Man behøver faktisk ikke altid være topmotiveret for at spise sundt eller komme ud og lufte gummiskoene 😉

Med fare for at nogle er ved at komme op i det røde felt over mig eller tænker ”det er sgu da nemt nok at sige” så vover jeg alligevel pelsen, for jeg har selv været der massere af gange, og det eneste der virker for mig er ”bare” at komme i gang. Jeg har nogen af de 1000 gange jeg har været der, sat mig ned med en af mine utallige sorte kinabøger hvor jeg fint og sirligt har skrevet ”min plan” eller ”mit vægttabs forløb: men jeg har bare erfaret, ikke mindst med et blik på antallet af halvtomme kinabøger, at der er vildt langt fra at lave en plan til helt praktisk at udføre… i hvert fald de første par dage.

Nogle gange kan man opleve at hvis man dropper alle undskyldninger og ”bare” kommer i gang – spiser det man det man havde bestemt sig for og går/løber bare en lille tur, så kan det i sig selv give mod på mere. Og så PYT med at man ikke er ved at gå til af begejstring. DET KOMMER.

De dage hvor man ikke er til de store armbevægelser i køkkenet og kæmper med at komme i gang, så er det skønt at have nogle hurtige, nemme ideer, som alligevel smager dejligt, og ikke mindst ser lækkert ud. Her er et bud på hvordan lige præcis sådan en dag kan se ud:

Morgenmad:
Hytteost med salt og peber Lidt hjertesalat, agurk, cherrytomater
Ca. 15 mandler

Frokost:
2 hårdkogte æg
2 tomater
Groft rugbrød
Mayo
Purløg

Aftensmad:
Bulgursalat af rester fra køleskabet
Købte fiskefrikadeller
Salat, blandet af de færdigskårne fra Super-Brugsen
Tilsat lidt asparges og mager salatost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *