Velkommen til!

Hvem er jeg? 

Jeg hedder Joan Justesen og er 53 år gammel.

Jeg er uddannet pædagog, kostvejleder, certificeret vægtkonsulent, Mentor i mad og psyke med speciale i Sense og uddannet Vanecoach ved Morten Elsøe og Anne Gaardmand.

Jeg har arbejdet som vægtkonsulent og kostvejleder i over 14 år og har undervist og vejledt mange mennesker mod varigt vægttab. Jeg sætter en stor ære i at hjælpe, støtte, motivere og inspirere mine deltagere til vægttab ved en fornuftig ændring af vaner og kost. Privat er jeg gift med Palle, og er mor til 5 🙂

Jeg har hele mit ungdoms- og voksenliv haft yoyo-vægt og prøvet alverdens kure. Jeg har således levet af supper, pulvershakes, ananas, forbrændingssuppe osv. Resultatet var som oftest, at jeg tabte mig, men efterfølgende tog det hele – og lidt til – på igen. Jeg søgte desperat et quick-fix, så jeg kunne blive slank henover natten…. og helt uden de helt store anstrengelser, for jeg ville jo gerne blive ved med at spise som jeg plejede…. 😉

Men hvad hjalp mig så? 

Jeg har lært mig selv at spise almindelig mad i de rette portioner, og så hjalp det mig rigtig meget, at jeg gik på et hold, hvor jeg blev vejet en gang om ugen……uanset hvor angstprovokerende jeg synes det var !!!  Det ønskede vægttab blev opnået, men det var så her, at min virkelige udfordring kom – for hvordan skulle jeg nu holde vægten stabil?

Det, der  virker bedst for mig, er at spise godt og fornuftigt, bevare madroen, og ikke mindst være bevidst om at det er vigtigt at blive ved med at holde fokus på mig selv og mit velbefindende uden at blive fanatisk.

Jeg er blevet uddannet som Mentor i mad og psyke med speciale i Sense og er af den overbevisning, at det varige vægttab kræver et fokus på den mentale del. For mig handlede det ikke så meget om hvad jeg spiste , men hvorfor jeg overspiste 🙂 

Jeg har uddannet mig som Vanecoach, og Overspisningscoach,  en uddannelse som jeg bruger til dels i oplæg og vejledninger, men også ved reele vanecoachsessioner.

Vanecoaching handler om at se bag om vanen – uanset om du tolker den god eller dårlig, og se hvilket behov der har udløst din vane, hvad kan forhindrer dig i en anden vane, og hvad vil det betyde på den korte/lange bane.

Jeg lever som udgangspunkt efter en hel basal leveregel, nemlig at der er forskel på hverdag og fest!  Mine hverdage er jeg opmærksom på, at jeg får 2-3 måltider hver dag, jeg spiser brød, grønt, protein og fedt, og tager som oftest hensigtsmæssige valg i forhold til eventuelle mellemmåltider og snacks. Når det er weekend spiser jeg stadig med fornuftshatten på, men spiser også bland selv slik, og dessert og drikker god vin. På denne måde har jeg nu holdt min vægt stabil i snart 14 år.

Mit vigtigste budskab til mine deltagere
Tro på det og kom i gang – Der er ingen grund til at vente!

Håndfuldmetoden er nem at gå til, og i forløbet får man den støtte man har brug for samt gode idéer til de kommende uge. Hos mig får man hjælp til at holde fast i sin beslutning, gode samtaler, der giver stof til eftertanke, et smil – og et kærligt skub i den rigtige retning, hvis man er kommet lidt på afveje 😉